Jeg tror dog at jeg vil prøve lige at riste pladerne af næste gang, inden jeg samler lasagnen.
Lasagne med aubergine-plader
- 2 auberginer i tynde skiver - det lykkedes mig faktisk at skære dem med en osteskære
- 1 pakke oksekød
- 1 finthakket løg
- 10 champignoner så fint hakket som man ønsker
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomat pure (140g dåse)
- 1 svine- eller grønsags bolionterning.
- Evt. lidt ketchup
- 1 Mornay sovs
- revet ost
- salt og peber
- Oregano
- Timian
- Evt. lidt parmesan
Aubergine skiverne drysses med salt og lægges mellem 2 hviskestykker i ca 30 minutter - jeg lægger gerne et par tunge skærebrætter ovenpå for at presse så meget væde ud som muligt.
Løgene steges til det er blankt og kødet brunes af efterfølgende.
Champignongerne hældes i gryden og steges til de er faldet godt sammen.
Tomatsovs og tomatpure hældes i.
Bolionterningen opløses i sovsen.
Smag til med peber, oregano, timian og evt. lidt ketchup - undlad salt, da pladerne er salte.
Saml lasagnen, kødsovs fast, så mornay, så plader - jeg har typisk 2 gange plader og 3 gange sovs.
drys med ost på toppen, evt. også lidt parmesan og lidt oregano og timian på toppen.
bag ved 200 grader i ca 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar