Jeg lavede disse til de voksen nytårsaften, de smagte VIRKELIG godt, men kan nok godt klare liiiiidt mere Bailey næste gang.
Jeg lavede dem som mini cupcakes - men de kan også sagtens laves i store forme, så skal bagetiden bare rettes til.
Desværre fik jeg ikke taget nogen ret gode billeder, men det må jeg gøre næste gang.
Bailey cupcakes
Cupcake
- 200g hvedemel
- 200g smør
- 200g sukker
- 3 æg
- Kort af 1 vaniljestang
- 1/2-1dl mælk (afhængigt af hvor tyk dejen er)
- lidt salt
- 2tsk bagepulver
- 1/2dl Bailey (det er noget mere end jeg brugte(3spsk), men jeg tror godt de kan tåle det, så skal der nok bare lidt mindre mælk i.
- 50g hakket hvid chokolade
- 50g hakket mørk chokolade
Frosting
- 250g meget blød smør(helst usaltet)
- 250g flormelis
- 1/2-1 vaniljestang
- 5-10spsk Bailey(det er også lidt mere end jeg brugte - men her kan man jo smage til)
- Evt et skvat mælk
Smelt smøren - pas på det ikke bliver for varmt, tag det af varmen og bland mælken i.
Pisk æg og sukker sammen.
Bland smør i - pas på det ikke er for varmt.
Bland vaniljekort, salt, bagepulver og Bailey i.
Vend chokoladen i og fordel i minicupcake formene 2/3 fyldt.
Bag ved 200g i ca 12minutter.
Smørret til frostingen skal være meget blød, så er den nemmest at arbejde med, sigt flormelissen i lidt efter lidt.
Bland vaniljen og Baileyen i.
Smag til og tilsæt evt lidt mælk hvis det er for stift.
Kagerne med den lyserøde frosting er M&M minicupcakes, opskriften kommer senere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar